SEO BUREAU

Persoonlijk. Kundig. Maatwerk als standaard.

Word gevonden dankzij ons SEO bureau

Je website moet potentiële klanten over de streep trekken. Maar dan moet deze wél gevonden worden. Dat is waar wij als SEO bureau (zoekmachine optimalisatie bureau) voor zorgen.

SEO staat voor “Search Engine Optimization”. Oftewel: zoekmachine optimalisatie. Het inschakelen van een SEO bureau is de eerste stap op weg naar succesvolle online marketing. Zie SEO als het bouwen van een huis; zonder goede fundering stort alles in. SEO is je fundering. Goede zoekmachine optimalisatie zorgt voor meer bezoek, meer conversie, meer omzet en meer winst. Wij als ervaren SEO bureau realiseren dit, wat je doelen ook zijn.

Waarom zijn de diensten van een SEO bureau zo belangrijk?

SEO wordt echt niet voor niets de basis van online marketing genoemd. Wij leggen je graag uit waarom dat zo is. Je kunt marketing op heel veel verschillende manieren bedrijven. Maar ongeacht wat je doet: een pull effect is altijd fijner dan een push effect. Dit is een oude marketing wijsheid. Wat wij hiermee bedoelen, is dat je marketing bijna altijd effectiever is wanneer potentiële klanten naar joú toe komen, in plaats van jij naar hen. Dat is precies wat SEO doet en daarom zijn de vaardigheden van een goed SEO bureau zo belangrijk.

Met zoekmachine optimalisatie speel je in op de behoefte van jouw potentiële klant. Je wordt namelijk – wanneer goed toegepast – vindbaar bij een zoekopdracht waar de gebruiker zélf voor kiest. Kortom: ze zijn al op zoek naar jou.

Daarnaast is SEO een duurzame investering. Natuurlijk zijn er ook aan de diensten van een SEO bureau kosten verbonden. Desalniettemin is zoekmachine optimalisatie in vrijwel alle gevallen de meest kostenefficiënte vorm van online marketing. Je legt hiermee namelijk een fundament voor doorlopende vindbaarheid en succes. Het is niet zo dat zoekmachine optimalisatie een one time effort is. Het is zeker wel iets dat onderhouden moet worden en waarop verder kan worden gebouwd. Maar met de juiste initiële werkzaamheden leg je de basis voor langdurig succes.

Wat doet een zoekmachine optimalisatie bureau precies?

Het beoogde resultaat van SEO werkzaamheden is duidelijk: optimaal gevonden worden bij zoekopdrachten die voor jou van belang zijn. Maar hoe zorgt een zoekmachine optimalisatie bureau daar nu voor? En wat doen wij precies wanneer wij voor je aan de slag gaan? Wij pakken alle aspecten van zoekmachine optimalisatie aan. Globaal kent SEO drie pijlers: techniek, tekst en autoriteit. Wij leggen je graag uit wat wij kunnen doen om voor optimale resultaten te zorgen.

De werking van SEO uitgelegd: techniek, tekst en autoriteit

Goede zoekmachine optimalisatie bestaat dus uit drie hoofdcomponenten: het technische gedeelte, de teksten en je autoriteit. Over dat laatste dadelijk meer. We kijken eerst naar de techniek en de teksten. Om de werking van SEO begrijpelijk te maken, trekken wij altijd de vergelijking met een autorace. Om een race te winnen, heb je een snelle wagen en een goede coureur nodig. Een geoptimaliseerde website is als die snelle auto; je teksten zijn als de coureur die het maximale uit de wagen weet te halen.

Ons SEO bureau beschikt over eigen specialisten die jouw website optimaliseren. Wij maken deze sneller, zorgen ervoor dat hij perfect presteert op mobiel en hanteren geavanceerde technieken die zorgen voor de best mogelijke positie in de zoekmachine. Denk aan slimme caching, het serveren van bestanden en afbeeldingen in de optimale formaten, optimalisatie voor alle devices, de beste URL-structuren en meer. Ons eigen tekstbureau zorgt voor perfecte teksten die bezoekers activeren en optimaal ranken. Teksten die zich richten op de bezoeker: met kwaliteit en de juiste tone of voice. Maar ook teksten die precies inspelen op dat wat voor een optimale vindbaarheid belangrijk is.

Werken aan je autoriteit als boost voor je SEO

Wij schreven zojuist al dat er naast techniek en tekst nog een derde component is dat bepaalt hoe succesvol je bent in de zoekmachine. Dat component is je autoriteit. Ook op dit gebied kunnen wij ons als SEO bureau onderscheiden. Bij veel bureaus blijven de optimalisaties namelijk beperkt tot techniek en tekst. Maar naast SEO bureau zijn wij tevens een linkbuilding bureau.

Linkbuilding is wellicht wel de effectiefste manier om aan je autoriteit te werken. Maar wat betekent dat eigenlijk, die autoriteit? Het is vrij eenvoudig. De zoekmachine heeft als doel om bezoekers de beste resultaten te tonen. Maar hoe weet een zoekmachine nu of site A of B beter/relevanter is? Dat doet de zoekmachine onder andere door te kijken naar het linkprofiel. Hoe meer en hoe beter de links zijn die naar een site verwijzen, des de hoger je autoriteit wordt. Websites met een hogere autoriteit, scoren in de basis beter in de zoekmachine. Autoriteit kan op die manier werken voor een hefboom voor sites met de juiste techniek en teksten.

 

© 2023 OMP Internetmarketing