Online marketing blog

Lees meer over ons werk en wat ons bezighoudt

Bij OMP Internetmarketing zijn wij non stop bezig met ontwikkelingen in de online media wereld. Met regelmaat publiceren wij interessante nieuwe blogs. Onderstaand vind je een overzicht van onze meest recente blogs.

Online marketing blog

Lees meer over ons werk en wat ons bezighoudt

Bij OMP Internetmarketing zijn wij non stop bezig met ontwikkelingen in de online media wereld. Met regelmaat publiceren wij interessante nieuwe blogs. Onderstaand vind je een overzicht van onze meest recente blogs.

XML sitemaps en ongeindexeerde pagina’s? Dit kun je doen.

Je weet ongetwijfeld dat het maken van XML sitemaps cruciaal is voor je SEO. Misschien wist je dat nog niet, dan weet je het bij dezen. Een XML sitemap is als een plattegrond van je website voor de zoekmachine. Het helpt zoekmachines om je pagina’s te vinden en te indexeren. Maar anders dan dat mensen nog wel eens denken, is dit géén garantie dat al je pagina’s worden geïndexeerd. Heb je wel een XML sitemap, maar worden toch niet al je pagina’s geïndexeerd? Dit is wat je kunt doen.

Plaats links naar de pagina’s die niet geïndexeerd zijn

Het kan ontzettend frustrerend zijn wanneer niet al je pagina’s worden geïndexeerd. Je wilt natuurlijk vindbaar zijn. Ondanks dat je pagina’s zijn opgenomen in je XML sitemap, kan het voorkomen dat de zoekmachine ze toch niet vindt. Je moet een XML sitemap dan ook zien als een aanbeveling en niet als een verplichting. Je hebt nooit de garantie dat de crawler van de zoekmachine ook daadwerkelijk alle pagina’s vindt en afloopt.

Wat kun je dan doen? Door op je website zelf links te plaatsen naar de nog niet geïndexeerde pagina’s, vergroot je de kans dat deze alsnog gevonden gaan worden door de crawler. De zoekmachine zal namelijk gevonden links proberen te volgen. Staan de links op pagina’s die wel geïndexeerd zijn, dan zorg je dus voor een indexatie mogelijkheid buiten de XML sitemap om.

Maak meer XML sitemaps

Wordt je website erg groot, met honderden of misschien zelfs duizenden pagina’s? Dan is het verstandig om meerdere XML sitemaps aan te maken. Niet iedereen weet hoe dit moet. In deze blog wordt helder uitgelegd hoe je deze aanmaakt. Er zijn genoeg gratis automatische generators beschikbaar, maar die zullen altijd proberen om al je pagina’s te indexeren. Dat is nu net niet wat je wilt bij het maken van extra XML sitemaps. Je wilt juiste categoriseren en bijvoorbeeld sitemaps aanmaken per soort pagina.

Handmatig XML sitemaps aanmaken is dus best een tijdrovend klusje. Zeker wanneer het om meerdere maps gaat. Het is echter vaak wel de moeite waard. Want pagina’s die niet vindbaar zijn via de zoekmachine, daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig met het aanmaken van XML sitemaps om ervoor te zorgen dat al je pagina’s en blogs geindexeerd worden door de zoekmachine? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

Ook profiteren van optimale SEO?

Wil jij echt gaan scoren met SEO? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat je website qua technische SEO en/of teksten maximaal vindbaar wordt.

Vrouw is blij met de resultaten van ons SEO bureau