Scoort je website niet goed in de zoekmachine? Dan is website optimalisatie een waardevolle investering. Goede website optimalisatie brengt namelijk een aantal belangrijke voordelen met zich mee: een fijnere website voor bezoekers en een hogere positie in de zoekmachine. Maar draait website optimalisatie om techniek of om tekst? Het antwoord is: beide. Wij leggen je graag uit hoe dit werkt.

Wat is website optimalisatie precies?

Website optimalisatie is een vorm van zoekmachine optimalisatie. Het is echter meer dan dat alleen. Je bouwt je website immers niet voor de zoekmachine, maar voor je bezoekers. Dat neemt niet weg dat er belangrijke handelingen uit te voeren zijn die je website en individuele pagina’s beter laten presteren in de zoekmachine.

Website optimalisatie kent een technisch gedeelte en een tekstueel gedeelte.

De techniek optimaliseren

Goede techniek vormt de basis van je website. Zonder goede techniek zul je jouw bezoekers geen fijn ogende en snel presterende website kunnen presenteren. Ook zul je nooit in staat zijn om een hoge positie in de zoekmachine te behalen. De techniek van je site legt hiervoor de basis.

Jouw website bestaat uit diverse technische elementen. Ze bepalen de werking en functionaliteit van je site, maar regelen ook hoe alles eruit komt te zien. OMP Internetmarketing kan jouw website technisch optimaliseren. Dit betekent onder andere dat wij ervoor zorgen dat je website:

  • Perfect presteert op alle apparaten
  • De “technische gezondheid” optimaal is (dus geen foutmeldingen achter de schermen)
  • De code van je site wordt verkleind
  • Je site razendsnel wordt geladen dankzij gebruik van statische bestanden
  • De site volledig toegankelijk is voor de zoekmachine

Zie technische website optimalisatie als een soort APK + grote beurt voor je site.

De teksten optimaliseren

De techniek vormt de basis. Maar wat ook telt, is wat je met deze techniek doet. Hiervoor gebruik je jouw teksten. Je teksten dienen in de eerste plaats pakkend, prettig en activerend te zijn voor je bezoeker. Daarnaast spelen je teksten een cruciale rol voor je positie in de zoekmachine. De zoekmachine gebruikt je teksten om af te leiden waar je pagina’s over gaan en wat per pagina de belangrijkste onderwerpen zijn. Wanneer wij jouw website optimalisatie verzorgen, leveren wij perfecte teksten die:

  • Je doelgroep pakken en activeren
  • Perfect geschreven zijn
  • Een prettige structuur voor lezer en zoekmachine hebben
  • De zoekmachine haarfijn laten weten wat belangrijk is

Wat is het effect van website optimalisatie?

Het effect van website optimalisatie is dat je website optimaal gaat presteren. Dit ervaren bezoekers, maar het werkt ook door “aan de achterkant”: daar waar de zoekmachine kijkt. Je zult dankzij de betere, snellere website en geoptimaliseerde teksten gaan stijgen in de zoekmachine.

Ook je website laten optimaliseren? Neem contact met ons op

=