OMP Internetmarketing is als allround online marketing bureau ook een SEO bureau. Je weet ongetwijfeld dat SEO cruciaal is voor de prestaties van je website. Een SEO bureau kan je hierbij helpen. Maar wat doet een SEO bureau? In deze blog gaan wij hier wat dieper op in. Hoewel veel bedrijven en ondernemers kennis hebben van de basisbeginselen van zoekmachine optimalisatie en in vrij veel gevallen deze kennis zelfs nog wat verder gaat dan de absolute basis, weet nog lang niet iedereen precies wat er bij het verbeteren van je prestaties in de zoekmachine allemaal komt kijken.

Wat doet een SEO bureau? Het begint met onderzoek

Om de prestaties in de zoekmachine te verbeteren, moet er eerst een nulmeting worden gedaan. Wij starten elk SEO-traject met een diepgaand onderzoek. Dit onderzoek brengt een aantal belangrijke zaken in kaart:

  • Hoe is het gesteld met de huidige vindbaarheid van de zoekmachine?
  • Hoe presteert de website op verschillende devices?
  • Wat is de laadtijd van de website?
  • Op welke technische gebieden is er winst mogelijk?
  • Hoe scoren de teksten?

Voordat wij aan de slag gaan met het verbeteren van je SEO, bespreken wij altijd eerst de resultaten van ons onderzoek. Op basis hiervan maken wij een plan van aanpak.

Hierna gelden de resultaten van het onderzoek als een nulmeting. Wij optimaliseren je website en je teksten en verzorgen periodiek een nieuw rapport. Met de nieuwe rapporten kun je op alle gebieden de vooruitgang zien. Belangrijk om te weten, is dat wij de rapporten laten samenstellen door een objectieve, onafhankelijke derde partij. Zo weet je altijd zeker dat resultaten eerlijk en betrouwbaar zijn.

Technische website optimalisatie

Zoals je waarschijnlijk weet, zijn er twee belangrijke componenten die je organische prestaties in de zoekmachine bepalen: de techniek van je website en de teksten. Dus wat doet een SEO bureau na een eerste analyse? Wij gaan met deze twee componenten aan de slag. Als eerste concentreren wij ons op de technische website optimalisatie. Goede SEO betekent een website die op alle belangrijke punten uitblinkt. Denk aan zaken als snelle laadtijden, compressie en caching van website elementen, mobiele optimalisatie, de juiste meta’s, sitemaps en nog veel meer. Op tientallen punten lopen wij je website na en verbeteren wij deze. Een technisch optimale website legt de basis voor perfecte SEO.

Wij zorgen voor perfecte teksten

Nadat de technische website optimalisatie is voltooid, betekent dit dat je website over alle ingrediënten beschikt om uitstekend gevonden te gaan worden in de zoekmachine. Vervolgens richten wij ons op de teksten. Wij zijn ook een tekstbureau, dus onze eigen schrijvers zorgen voor perfecte teksten. Verwacht niet dat wij krampachtig vast gaan houden aan allerlei “SEO regels” zoals een vaste keyword density, een geforceerd aantal interne links of een alinea die per se moet beginnen met het keyword. Dergelijke foefjes zijn al lange tijd achterhaald.

Natuurlijk is een goede SEO tekst goed voor de zoekmachine. Maar wat doet een SEO bureau met verstand van zaken? Dat zorgt voor teksten die je doelgroep raken en activeren. De prestaties van je pagina’s in de zoekmachine zijn in tekstueel opzicht niet zozeer afhankelijk van allerlei SEO-trucs, maar van het gedrag van je bezoeker. Met andere woorden: een tekst die goed is voor je bezoeker, is goed voor de zoekmachine.

Wat doet een SEO bureau na deze werkzaamheden?

Een technisch sublieme website en geoptimaliseerde website teksten. Klaar. Niet, dus. Maar wat doet een SEO bureau dan na deze werkzaamheden? Meten, meten, meten. Analyseren en optimaliseren. SEO is een duurzame investering. Wie zoekmachine optimalisatie goed aanpakt, profiteert hier doorlopend van. Dit betekent niet dat er na het leggen van een perfecte basis geen ruimte meer is voor verdere werkzaamheden. Wij kunnen je SEO prestaties blijven monitoren en versterken met linkbuilding en contentmarketing.

Ben je benieuwd naar wat wij als SEO bureau voor je kunnen betekenen? Neem gewoon eens vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden graag je vragen en vertellen je hoe wij je kunnen helpen.