Social media strategie en adverteren

Het is een bekend probleem: vol enthousiasme starten met social media om enkele weken of maanden later alweer gedesillusioneerd te stoppen. Hoe dat komt? Veel te veel bedrijven werken zonder goede strategie.

In het kort: waarom moeten wij jouw social media strategie bedenken (en uitvoeren)? Simpel: wij hebben onder andere talloze online magazines geholpen aan tienduizenden tot honderdduizenden volgers. Wij weten waar wij over praten. Try us.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Ondernemers en bedrijven die niet beschikken over een social media strategie, missen een belangrijke kans. Social media is al lang niet meer iets wat je “erbij doet”: dit is waar je klanten zich bevinden. Een goede, oude marketing wijsheid luidt: gooi je hengel uit in de vijver met de meeste vissen. Social media kanalen zijn tegenwoordig die spreekwoordelijke vijvers: waarom wordt hier dan nog niet door iedereen gebruik van gemaakt? Juist omdat social media marketing een vak apart is geworden, is een goede social media strategie noodzakelijk.

Waarom ontwikkelen wij social media strategie (en doen wij ook aan beheer)?

Wij krijgen wel eens de vraag: waarom ontwikkelen jullie social media strategie en doen jullie ook aan beheer? Wij zetten primair in op social media strategie. Natuurlijk kunnen wij indien gewenst deze strategie ook voor je uitvoeren. Sterker nog, onze social media specialisten beschikken over riante ervaring met social media in het bedrijfsleven en bij uitgeverijen. De reden waarom wij vooral inzetten op strategie, is omdat wij willen dat je zelf social media snapt. Samen gaan we op zoek naar de ideale strategie. Wij leggen deze vast en delen al onze kennis, zodat je social media effectief in kunt zetten. Dit leidt niet alleen tot optimale resultaten, maar zal er ook voor zorgen dat je zonder onze hulp verder kunt. Begrijp ons niet verkeerd: wij werken graag voor je, maar wij vinden dat je voor de uitvoer van je strategie nooit afhankelijk moet zijn van een externe partij. Zo doen wij dat: gewoon open en eerlijk.

Wat brengt een social media strategie mij?

Het eenvoudige antwoord? Een groter bereik, meer klanten en meer winst. Wij weten hoe wij jouw doelgroep(en) optimaal kunnen bereiken. Wij kennen alle kanalen, weten hoe we deze in moeten zetten en hoe wij de doelgroep aan moeten spreken en kunnen activeren. Wanneer wij samen met jou de social media strategie ontwikkelen, ben je niet alleen verzekerd van resultaat, maar ook van houvast. Wij werken volgens enkele vaste stappen die geheel naar jouw behoefte worden ingevuld.

Als eerste bepalen wij je doelgroep en je doelen. Wat onderscheidt je als bedrijf? Welke boodschap wil je communiceren en naar wie? Vervolgens onderzoeken wij welke kanalen zich hiervoor het beste lenen. Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, Snapchat, YouTube: elk kanaal heeft zijn eigen voordelen en unieke kenmerken. Wij zorgen voor de perfecte match tussen jouw boodschap en jouw doelgroep om zo je doelstellingen te behalen (en te overtreffen).

Het is een bekend probleem: vol enthousiasme starten met social media om enkele weken of maanden later alweer gedesillusioneerd te stoppen. Hoe dat komt? Veel te veel bedrijven werken zonder goede strategie. Een belangrijk onderdeel van de social media strategie die we samen op gaan zetten, is planning. Wij helpen je met een contentkalender. We starten met een eenvoudige mindmap en breiden deze steeds verder uit, totdat we alle mogelijke content in kaart hebben gebracht. Wij gaan daarbij uit van je expertises en diepen deze hoofdonderwerpen verder uit in subonderwerpen. Het resultaat? Contentinspiratie voor vele maanden. Omdat je voor langere tijd weet wie je gaat bedienen, via welke kanalen en met welke boodschappen, zul je merken dat social media niet alleen rendabel, maar ook leuk wordt. Je hebt te allen tijde houvast.

Meten, analyseren en optimalisatie

Zodra je strategie bepaald is en de eerste uitingen de wereld in gaan, beginnen we met meten, analyseren en optimaliseren. Wij zijn echte cijferfreaks en zorgen voor een constante optimalisatie van je social media activiteiten en uitingen. Je staat er dus nooit alleen voor: zodra je strategie in werking treedt, is dat nog maar het begin. Wij onderzoeken hoe je doelgroep reageert op je posts, video’s en alle andere uitingen en vinden manieren om je social media nog beter te maken. Ook adviseren wij over interactie met de doelgroep. En nogmaals: wil je ook het beheer uitbesteden, dan kan dat. Onze specialisten zitten voor je klaar, tegen zeer scherpe tarieven.

Adverteren op social media

Hoe spendeer jij jouw advertentiebudget? Hier zijn diverse, zeer goede manieren voor, zoals sea. Adverteren op social media is een andere zeer goede manier om je doelgroep nog effectiever te bereiken en een hoge conversie te realiseren. Met advertenties op social media kanalen kun je zeer gericht targeten en ervoor zorgen dat jouw doelgroep optimaal wordt bereikt. Wij zorgen hiervoor en bezorgen je een maximale return on investment. Fraaie resultaten zijn al haalbaar met bescheiden budgetten. Samen zetten wij een campagne op die je verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over de mogelijkheden en onze zeer scherpe tarieven.