Ondernemers en bedrijven die niet beschikken over een social media strategie, missen een belangrijke kans. Social media is al lang niet meer iets wat u “erbij doet”: dit is waar uw klanten zich bevinden. Een goede, oude marketing wijsheid luidt: gooi uw hengel uit in de vijver met de meeste vissen. Social media kanalen zijn tegenwoordig die spreekwoordelijke vijvers: waarom wordt hier dan nog niet door iedereen gebruik van gemaakt? Juist omdat social media marketing een vak apart is geworden, is een goede social media strategie noodzakelijk.

  • Een optimale social media strategie voor u
  • Social media expert voor advies en training
  • Facebook marketing en adverteren op social platforms
  • Een persoonlijk social media plan
  • De scherpste tarieven
Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Social media bieden u een unieke kans om de interactie aan te gaan met uw doelgroep. “Interactie” is hier het sleutelwoord: kanalen als Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat en zelfs LinkedIn zijn gemaakt voor interactie. Dit zijn geen platforms waarop u alleen maar zendt. Ga het gesprek aan met uw doelgroep en leer hen nog beter kennen. U hoeft geen harde marketing te voeren op social media. Juist door de drempel voor potentiële klanten te verlagen, open te staan voor dialogen en naast te informeren ook te inspireren en amuseren zullen uw naamsbekendheid en imago verder verbeteren. Een goede social media strategie leidt tot meer goodwill, een grotere autoriteit en meer sales.

Hoe u een social media strategie kunt inzetten

Social media kunt u op diverse manieren inzetten. Waar u ook voor kiest: zorg altijd voor een goed social media plan. Zonder degelijke social media strategie schiet u met hagel en verspilt u kostbare tijd. Resultaat boeken op social media kost tijd. Dit is geen eenmalige investering, maar een continu proces van investeren, optimaliseren en daardoor ook zeker profiteren.

Social media kan op verschillende manieren worden ingezet. Zo zijn Twitter en Facebook uitstekende kanalen om uw klanten te woord te staan en hun vragen te beantwoorden. Social media kanalen worden vaak ingezet voor klantenservice, maar zijn zeker ook geschikt voor klantenbinding en – werving. Daarbij draait het om storytelling: het zenden van interessante en relevante berichten met een consistente boodschap en tone of voice. Kwalitatieve volgers zijn zeer waardevol: deze mensen hebben er zelf voor gekozen om u te volgen. Het zijn fans van uw merk: behandel hen ook zo. Besteed de juiste aandacht aan uw volgers en u zult zien dat zij uw ambassadeurs kunnen worden.

Naast deze organische kant, kent social media uiteraard ook een belangrijke business kant: adverteren. Social media platforms hebben de afgelopen jaren zeer veel energie gestoken in hun advertentiemodellen. Facebook marketing is uitgegroeid tot een integraal onderdeel in de strategie van veel bedrijven. Adverteren op Facebook, adverteren op Twitter of adverteren op Instagram kan zeer lucratief zijn wanneer u de juiste strategie hanteert. Niet alleen kunt u voor relatief weinig geld veel mensen bereiken; adverteren op social media biedt u ook veel mogelijkheden om resultaten te analyseren, mensen te retargeten (opnieuw bereiken) en campagnes te optimaliseren.

Wij zien de mix van organische social media activiteit en adverteren op social media als een krachtige mix. De juiste social media strategie schept een band met bestaande klanten en maakt van prospects nieuwe klanten en fans.

Wat wij als social media expert voor u kunnen betekenen

U kunt al uw social media aan ons uitbesteden. Of u nu wilt zorgen voor posts op Instagram, aan Facebook marketing wilt gaan doen of alles daar tussenin. Als ervaren social media expert kunnen wij u van dienst zijn met strategie en executie. Samen met u bepalen wij de optimale social media strategie, maken wij een social media plan en/of verzorgen wij de content op uw social media kanalen. Wij zijn tevens beschikbaar als social media consultant. Wilt u meer leren over social media of het kennisniveau op het gebied van social media vergroten binnen uw organisatie, dan kunnen wij u van dienst zijn met advies, workshops of interim social media management.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?