Wat is een search specialist?

In de wereld van online marketing kom je soms veel verschillende termen tegen. Termen die je misschien niet kent of waarvan de inhoud je wellicht niet (helemaal) duidelijk is. Search specialist is zo’n term. Wat is een search specialist en wat doet deze precies?

Een search speciast kent twee definities

Een search specialist kent twee definities. Veruit het vaakst wanneer er over search specialisten wordt gesproken, heeft dit te maken met de betaalde dienst van zoekmachines, namelijk: adverteren. Vaak wordt er dan ook gesproken over een “paid search specialist”.  Daarnaast kan het gaan om een “organic search specialist”. Een combinatie van beide kan ook. Wat is dan het verschil tussen een organic en een paid search specialist? De eerste is een specialist op het gebied van SEA, de tweede een specialist op het gebied van SEO.

De paid search specialist

De paid search specialist kan je helpen met het opzetten en beheren van effectieve search campagnes: advertenties in de zoekmachine. Ook OMP Internetmarketing is een paid search specialist. Wij verzorgen campagnes in Google Ads waarmee je jouw doelen bereikt. Wat zijn die doelen dan? Dat is geheel aan jou: leads genereren, offerte-aanvragen binnenhalen of direct sales bijvoorbeeld. Maar ook naamsbekendheid of nieuwsbrief inschrijvingen kunnen een doel zijn.

Een goede specialist luistert naar jouw wensen en weet die perfect te koppelen aan je doelgroep. Middels de juiste advertenties in de zoekmachine wordt je doelgroep, dus potentiele klanten, perfect bereikt. Een goede campagne is kwalitatief, relevant, kostenefficient en zorgt voor conversies. De paid search specialisten van OMP Internetmarketing weten precies hoe zij dit moeten doen.

De organic search specialist

De organic search specialist staat ook bekend als een SEO specialist of zoekmachine specialist. Deze specialist weet precies hoe websites gebouwd en geoptimaliseerd moeten worden voor maximale prestaties in de zoekmachine. Een goede organic search specialist heeft zowel technische SEO kennis als kennis van SEO teksten.

Bij OMP Internetmarketing vind je een doorgewinterde organic search specialist. Onze specialisten optimaliseren websites (en maken ook websites) met slimme technieken volgens de laatste stand der zaken. Ook schrijven onze tekstschrijvers SEO teksten die maximaal gebruikmaken van de perfecte technische basis van de website. Het resultaat? Een toppositie in de zoekmachine.

Neem contact met ons op

Ben je op zoek naar een goede search specialist? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan je met plezier te woord en leggen uit hoe wij zorgen voor topresultaten.

=