Een nieuw jaar, nieuwe kansen. De start van dit jaar is ongetwijfeld uitdagender dan normaal. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de coronapandemie die nog steeds voortduurt. Dit kan ook gevolgen hebben voor jouw online marketing in 2021. Wat doe je in deze onzekere tijden? Houd je de hand op de knip of kies je er juist voor om te investeren?

Voor de één is de keuze moeilijker dan voor de ander. Zo zie je bijvoorbeeld dat veel webshops vól inzetten op marketing. Waar ontzettend veel bedrijven keihard geraakt worden door de coronacrisis, zijn het voor veel webshops gouden tijden. Maar hoe zit dat voor retailers, zakelijke dienstverleners, horeca-ondernemers en al die andere bedrijven en ondernemers die hun business bedreigd zien worden?

Ook dit jaar zijn wij er voor je met online marketing. Juist nu. Ook wij voelen uiteraard de gevolgen van de crisis. Het marketingbudget wordt vaak als eerste teruggedraaid wanneer er verliezen worden geleden. Dat is begrijpelijk. Aan de andere kant: juist nu heb je behoefte aan meer klandizie en meer omzet. Daarom is online marketing in 2021 zo belangrijk. Voor veel bedrijven en ondernemers is het make or break time. Daarom is het goed om nu juist te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden.

Online marketing in 2021: zeker niet onmogelijk

Ons doel voor online marketing in 2021 is om dit voor bedrijven, ondernemers en zelfstandigen meer dan ooit bereikbaar te maken. Wanneer omstandigheden lastig zijn en je beperkt bent in de mogelijkheden, is het tijd om creatief te zijn. Er zijn twee partijen nodig om tot een goede oplossing te komen. Wij proberen altijd mee te denken en een oplossing op maat te bieden. Ook voor bedrijven, ondernemers en zelfstandigen die hard door de coronacrisis zijn getroffen, is het niet onmogelijk om op een slimme manier in online marketing te investeren.

Investeren vormt nu misschien een risico, maar online marketing is en blijft wellicht wel de meest doeltreffende manier om meer klanten aan te trekken. Misschien moet je noodgedwongen jouw marketingactiviteiten op een lager pitje zetten. Je kunt echter absoluut actief blijven. Kijk eens naar de onderstaande voorbeelden van laagdrempelige online marketing waarbij je tegen lage kosten een hoop kunt winnen.

Twee mensen bespreken online marketing

De techniek van je website optimaliseren

Investeren in SEO is altijd een goede én duurzame investering. De techniek van je website optimaliseren behoort absoluut tot de categorie laaghangend fruit. Waarom? Om goed te kunnen scoren in de zoekmachine, is de techniek van je website cruciaal. Up to date techniek, het ontbreken van fouten, snelle laadtijden en goede mobielvriendelijkheid zijn cruciale vereisten voor goede prestaties. Vaak is hier in relatief weinig tijd enorm veel winst te behalen. Een technische optimalisatie biedt blijvende voordelen. Daarom is dit absoluut een vorm van online marketing die je in 2021 zou kunnen proberen. Wij verzorgen altijd een gratis en vrijblijvende scan waarin wij precies uitleggen wat we voor je kunnen doen.

Werk aan je teksten

Je teksten: een tweede onderdeel van SEO dat cruciaal is. Goede techniek en goede teksten gaan hand in hand. Met goede SEO teksten zul je aanzienlijk beter vindbaar zijn voor je doelgroep. Natuurlijk zijn goede SEO teksten niet alleen goed voor de zoekmachine: ze richten zich primair op je bezoeker. Teksten die goed vindbaar zijn, lekker lezen en je doelgroep aansporen tot actie staan altijd garant voor nog betere resultaten. Bovendien is tekstschrijven één van de meer betaalbare onderdelen van online marketing. Ons tekstbureau is je graag van dienst. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden en tarieven.

Adverteren? Wat dacht je van display?

Wanneer het gaat om online adverteren in de zoekmachine, denken mensen vaak direct aan search campagnes. Met een goede search campagne kun je fantastische resultaten behalen. Echter: de investering is vaak relatief fors. Daarom durft niet iedereen dit jaar deze stap aan. Maar betekent dit dat online adverteren helemaal geen plek meer heeft in je online marketing in 2021? Zeker wel. Ook met display advertising kun je uitstekende resultaten behalen. De kosten zijn hierbij beter te overzien. Ook onze kosten voor beheer zijn zeer scherp, waardoor je tegen een geringe investering kunt zorgen voor meer zichtbaarheid en meer conversies.

Linkbuilding en content marketing

Werken aan je externe SEO is een uitstekende manier om je autoriteit en vindbaarheid te vergroten. Maak gebruik van de autoriteit van andere partijen. Een goede linkbuilding campagne bijvoorbeeld, kan jouw site een behoorlijke SEO boost geven. En met goede content marketing op relevante platforms, kun je eenvoudig nieuwe doelgroepen bereiken. Onze partners Backlinkmakelaar.nl en Content Market King kunnen je helpen tegen zeer scherpe tarieven.

Een betaalbaar all-in online marketing pakket

OMP Internetmarketing is een allround online marketingbureau. Dit betekent dat wij je van dienst kunnen zijn op vrijwel alle gebieden: SEO, SEA, content marketing, social media en linkbuilding. Daarom bieden wij dit aan in een betaalbare mix. Voor slechts 250 euro per maand verzorgen wij al deze diensten voor jou. Altijd geheel op maat, volgens afspraak en met prettig persoonlijk contact. Online marketing in 2021 is écht wel mogelijk. Wij gaan graag het gesprek met je aan.

Neem contact met ons op

Vragen over online marketing? Wil je even sparren of weten wat de mogelijkheden zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.