Is SEO duur? Dat is een vraag die veel bedrijven en ondernemers zichzelf stellen wanneer zij voor het eerst overwegen om zoekmachine optimalisatie in te zetten. Het antwoord op deze vraag, is niet voor iedereen hetzelfde. Daar gaan we dadelijk wat dieper op in. Wat vooral belangrijk is om te weten: SEO is zo duur als je het zelf maakt. Waarmee wij willen zeggen: SEO is laagdrempelig. Als SEO bureau werken wij voor grotere klanten en bedrijven, maar ook voor ZZP’ers en starters. Dat geeft aan dat search engine optimization niet duur hoeft te zijn.

Wat je nooit moet vergeten, is dat SEO geen kostenpost is, maar een investering. De vraag “is SEO duur?” is dan ook eigenlijk niet de beste vraag om te stellen. Beter kun jij jezelf afvragen: is SEO een waardevolle investering? Of: wat levert SEO op? Je return on investment: dát is een interessant aspect om naar te kijken.

Is SEO duur? Zeg liever duurzaam

We hoeven er niet omheen te draaien: SEO kán duur zijn, maar het kan ook één van de voordeligste vormen van online marketing zijn. Waar heeft dat precies mee te maken? Onder andere met het feit dat SEO duurzaam is. Wanneer je het goed aanpakt, blijf je ervan profiteren. Dat betekent dat jij je niet blind moet staren op het initiële kostenplaatje, maar moet kijken naar het grotere geheel én de langere termijn. We zetten een aantal factoren op een rijtje.

Je hebt het budget zelf in de hand

Of SEO duur is of niet, ligt grotendeels aan jou. Je hebt het budget namelijk zelf in de hand. Je kunt aan SEO doen voor vrijwel elk budget. Het is absoluut een misvatting dat je voor SEO een enorm budget nodig hebt. In zeer veel gevallen geldt dat wij met enkele slimme optimalisaties al voor enorme verbetering kunnen zorgen.

Je krijgt er wat voor terug

Afhankelijk van hoe je het bekijkt, vind je SEO misschien duur en misschien juist niet. Vergeet niet: je krijgt er wat voor terug. En als je het goed doet, niet weinig ook. SEO is een duurzame investering. Je blijft doorlopend profiteren van de doorgevoerde optimalisaties en optimale vindbaarheid. Dus ja, je investeert er geld in, maar linksom of rechtsom levert goede zoekmachine optimalisatie in principe altijd geld op. Na verloop van tijd levert het meer op dan dat het gekost heeft. Wanneer dit omslagpunt wordt bereikt, is per geval verschillend. Maar één ding is zeker: ook voor jou kunnen wij dat realiseren.

De kosten hangen af van de doelstellingen en werkzaamheden

In welk opzicht is SEO dan wel duur? Veel hangt af van de doelstellingen en de werkzaamheden die hiervoor gedaan moeten worden. Een toppositie in de zoekmachine verwerven is voor de ene website eenvoudiger dan voor de andere. Lees maar eens hoe het zit met de vindbaarheid van moeilijke keywords. Op sommige keywords zit zeer veel concurrentie, waardoor het lang kan duren om tot de echte top door te stoten. Op andere keywords zit vrijwel geen concurrentie en daarmee dring je vervolgens in no time door tot de hoogste plekken.

Maar ook in technisch opzicht zijn er diverse factoren die mede bepalen wat er in een goed SEO traject geïnvesteerd dient te worden. Hoe beter de basis van de website in orde is, hoe beter het uitgangspunt en hoe minder er geoptimaliseerd dient te worden.

SEO is zeker niet in alle gevallen een eenmalig iets. Natuurlijk: alles begint met een goede initiële optimalisatie, maar zeker wanneer je te maken hebt met forse concurrentie, zul je doorlopend aan je zoekmachine optimalisatie moeten blijven werken.

Kortom: of SEO duur of juist een voordelige investering is, is per geval verschillend.

Ontdek wat SEO voor jou kost

Is SEO duur in jouw geval? Ontdek het zelf. Bij OMP Internetmarketing is SEO niet duur. Hoe wij dat weten? Allereerst omdat wij zeer scherpe tarieven rekenen: slechts 65 euro per uur. Eerst brengen wij in kaart wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Dat begint met een gratis SEO check, gevolgd door een op maat gemaakt voorstel. Daarbij maken wij altijd werk van een interessante all-in projectprijs. Monitoring, rapportage én garanties op doelstellingen zijn daarbij inbegrepen. Heb je interesse in een SEO traject voor langere tijd? Dan bieden wij je ook optimalisatie in abonnementsvorm voor slechts 250 euro per maand (maandelijks opzegbaar). Hiervoor verzorgen wij al je online marketing, dus indien gewenst naast SEO ook content, ads, linkbuilding en meer.

=