Wij gaan een mooie uitdaging nooit uit de weg. Ook een grote uitdaging niet. Sterker nog: dat vinden wij alleen maar fijn. Dus toen ons gevraagd werd om dertig verschillende landingspagina’s te schrijven over hetzelfde onderwerp, namen wij deze opdracht met enthousiasme aan.

Het belang van landingspagina’s

Wij schreven al eerder over het belang van landingspagina’s. Naar onze mening doet iedereen er verstandig aan om landingspagina’s te maken voor elk specifiek product of elke specifieke dienst die geleverd wordt. Een goed samengestelde landingspagina verhoogt uw vindbaarheid.

Het belang van unieke content

Voor deze opdracht moesten wij maar liefst dertig verschillende landingspagina’s maken voor exact hetzelfde onderwerp. Het onderwerp kon vanuit verschillende invalshoeken worden belicht. Toch waren dit er niet dertig. Na een zorgvuldige selectie van invalshoeken en onderwerpen, zorgden wij voor variatie. Er waren namelijk dertig verschillende stukken met unieke content nodig. Duplicate content is uit den boze.

Duplicate content zijn teksten die worden herhaald. Voor een goede indexering is het belangrijk dat elke tekst op een website uniek is. Komen er dubbele teksten voor, dan straft de zoekmachine u hiervoor. Ook wanneer de zoekmachine op een andere website dezelfde tekst ziet, is dit duplicate content (of zelfs plagiaat). Wat is namelijk precies de waarde van dubbele content? De zoekmachine beoordeelt deze waarde als zeer laag, omdat herhaling voor de lezer geen meerwaarde heeft.

Dertig pakkende en unieke teksten opgeleverd

In zeer korte tijd hebben wij dertig pakkende en unieke teksten opgeleverd. Stuk voor stuk teksten met een eigen benadering over hetzelfde onderwerp. Vanzelfsprekend is er sprake van enige overlap, maar nergens is dit storend omdat elke tekst uniek is samengesteld en andere punten behandelt.

Verkeer uit veel verschillende bronnen

Deze landingspagina’s zorgen ervoor dat er verkeer uit veel verschillende bronnen wordt getrokken. Landingspagina’s hoeven namelijk niet op de eigen website geplaatst te worden. Juist door landingspagina’s te plaatsen op andere websites, nemen uw autoriteit en vindbaarheid op het web toe. U doet hiermee namelijk direct aan linkbuilding.

[inbound_button font_size=”16″ color=”#c8232b” text_color=”#ffffff” icon=”” url=”https://omp-internetmarketing.nl/contact/” width=”” target=”_self”]Ik wil ook meer verkeer trekken met landingspagina’s.[/inbound_button]